godnatt

nu ska jag bädda ner mig i sängen brevid min underbara dotter.
herregud vad jag älskar dig prinsessan!

nattinatt ♥


lite shopping

jag fick som jag ville idag, när slutat på dagis åkte vi till centan. inte så mkt shopping, men några godingar fick jag med hem iaf. en tshirt, mössa, bh, julgardiner till köket & gardiner till vardagsrummet. nova fick en söt tröja (som hon valde helt själv, hon pekade & skrek ifrån vagnen & det fick verkligen inte vara ngn annan tröja än den hon pekade på från början) hon lär sig i tid haha!


seb jobbar natten idag så jag får gå & lägga mig själv. faktiskt lite tråkig eftersom att jag har skit tråkigt & dessutom har massor & prata om. i morgon bitti blir det jubb & sen kommer min mor & lillasyster på besök. min odrägliga syster ska lämna lite julblommor som jag var schysst & köpte av henne. 300 spänn bidrar jag med till deras klasskassa, inte illa!


nu skriker kudden på mig! (fast känner jag mig själv rätt, skiter jag i vilket & fastnar bland alla bloggar)


hejsesvejse!


denna eviga maten

& nu till dagens problem. vad ska jag laga för middag? det är ett evigt tänkande varje dag för att få fram något ätbart. jag har funderat på att anställa ett hembiträde som både städar, tvättar & lagar mat till oss. då kanske man hade fått olika rätter ist för samma mat dag ut & dag in. vilken bra idé va? den ska jag redovisa för min kära man när han klampar in genom dörren. jag längtar tills petra har fått sitt körkort, för då har jag planerat att hon ska bli min privata graffitti hemkörare :) det ställer du väll upp med grynet?


tråkiga listor

såhär tråkigt har jag just nu & då är det illa haha


vad heter du: kort & enkelt, malin
var bor du: helsingborg
trivs du där: jupp, fast hade inte bangat något varmare place
har du körkort: yezbox
favoritdjur: jag hatar djur, fast våra fiskar är söta!
festar du mycket: tycker jag inte
sprit, cider, vin eller öl: cider
brukar du bli för full: haha aldrig
antal kuddar i sängen: har faktiskt aldrig räknat?
äger du ett busskort: jupp
vad åt du till frukost: grillad ost & skink baguette
nästa mål i ditt liv: bli sten rik?
hur svarar du i mobilen: beror på vem som ringer
antal timmar sömn inatt: nine
sov du ensam: nix, delar säng med två tjockisar
din hobby: eh, min dotter kanske? & smälla mina money på skit
vad är det för veckodag: tisdag
vad åt du senast: en baguette
vem fick du sms av senast: petra
vem ringde dig senast: en försäljare
godaste ölen du druckit: finns ingen god öl
vilka hårfärger har du haft: skulle gissa på alla
vad såg du senast på TV: färjan
vad läser du för bok just nu: ingen, har inte tid med sånt
längd: 162
skostorlek: 36
är du kär i någon: här måste jag väll svara min sambo?
vad gör du om ett år: räknar mina feta stålar
önskar du att du bodde någon annanstans: vem gör inte? ett fett hus? värme?
vilken parfym använder du: victoria beckham & aguileras
vilka skor använder du: bruna stövlar & uggs
dagens klädsel: tiger jeans & grå tröja

tipselitipstips



titta vilken söt cap. tänk så tuff Nova
hade varit i den! synd bara att det är
pisskallt ute nu ...

tror den kostade runt hundralappen
om jag inte minns fel. hos
babyshop









hjälper fjäsk?


idag har jag & min kära väninna varit en runda i stan. meningen var väll att vi skulle äta frukost där & jag skulle vara smakråd. men blir det någonsin som man tänkt sig? nej precis. frukosten blev som planerat iaf, men inte jag-ska-bara-vara-smakråd-idag. utan det blev leggins & en halsduk för min del. mkt
fina grejer! efter vår lilla shopping runda tog jag bussen till dagis & hämtade snäckan. nu sover hon middag & jag sitter som vanligt framför datorn. precis som vanligt med andra ord. men vet ni? det är faktiskt en sak jag aldrig gjort
som jag för just nu. jag har nämligen bytt ut oboyen mot ett glas vatten. inte likt mig, eftersom att vatten är det värsta jag vet. men vill man vara fin får man lida pin ;) 


seb jobbar ända till fyra idag så jag & nova får roa oss själva efter att hon vaknat. jag tror jag ska städa kliniskt rent & erbjuda honom massage today. vi är nämligen lediga båda två i morgon & center syd lockar stort ;) hahaha


17 månader!

igår blev mitt ♥ sjutton månader gammal. tänk vad snabbt det går! på lillejulafton blir hon 1 ½ år gammal. min lilla syrk börjar bli en stor tjej nu!




fingermålning på G


NOVA STAR

har suttit & glott runder lite i ngra olika webshoppar, hittade ingenting som föll mig i smaken direkt. men dessa godingar kan jag lova att nova hade älskat. (inte för att hon bryr sig ett skvatt om vad hon har för kläder på sig ännu, men jag kan låtsas). jag var såååå nära på att klicka hem dem, men eftersom att det blir en liten runda på stan i morgon ska jag kila in & se om dem finns där istället.

      

NOVA STAR 349 :-


önska mig

hej alla i kalla sverige!

här råder det bloggtorka & lär säkerligen göra det ett tag till. för tillfället är jag helt off & orkar inte göra någonting. det är pisskallt ute & jag hostar stup i kvarten. nova har varit mega förkyld (börjar dock bli bättre nu) & ja, ni hör själva. jag har inte ett piss att berätta. fast nu ska vi inte hålla på & deppa. snart är det julafton (1 månad kvar) & jar har inte en aning om vad jag ska köpa för julklappar i år. novas är dock redan klar. det är bara lite småkraffs i julstrumpan som jag behöver åt henne. & en chokladkalender förståss. jag har faktiskt också fått en julkalender i år. med smink i! verkar helt ok faktiskt. jag har redan spanat in alla saker jag lär få (det finns bilder på baksidan haha). ni förstår, jag är som en liten unge när det kommer till julen & presenter. jag kan inte hålla mig, måste skaka, klämma & försöka lista ut vad som gömmer sig i paketet. men i år har jag ett problem, jag vet inte riktigt vad jag önskar mig haha, vilket jävla problem va?

en liten lista kan jag nog klämma ihop

ett gymkort
en rosa gosig morgonrock
pengar (till alla plagg jag ska skaffa mig efter jul)
en bil (!!)

det är en väldigt liten lista för att vara mig, jag brukar kunna fylla ett kollegieblock med mina önskningar. men tro mig mina kära vänner, den blir länge & längre för varje dag. det finns dock massor med saker jag & sebbe behöver, men jag vägrar önska mig sånt tråkigt till lägenheten som man måste ha tillsammans. så jävla vuxet & tråkigt.  

nu ska jag göra oboy, tjille vippen!

tröttsamt

snacka om att man tappar suget på allt när allting är så grått & trist. det ända jag gör om dagarna är att varma soffan. jag vet inte hur längesen det var vi var i en lekpark med nova & lekte. så fort man bestämmer sig för NU ska vi, så fem minuter efter öser det ner. töttsamt! idag har jag i allafall jobbat någon timme & snart ska jag hämta lilla grynet på dagis. sen blir det middagssömn för nova & jag ska ta tag  all skit här hemma.

nu ska jag slänga i mig lite mat & sen bege mig mot dagis


nytt

lite nytt på bloggen, jag som inte kan ett skit om design & sånt är strålande nöjd. proffsen viker sig säkert dubbla av skratt haha :D

jubbelijubb

idag har jag jobbat röven av mig, ända sedan klockan sju (okej, kvart över, råkade glömma tiden) till klockan ett. sitter i soffan & gäspar varannan sekund med orkar inte gå & lägga mig för att vila. jag blir bara mer trött när jag vaknar & kan omöjligt somna senare ikväll. så någon powernap skippar vi idag!

i morgon blir det en sväng till ullared, vi ska inhandla lite julstuffs & sånt där roligt. det blir bara en snabbis runda eftersom att nova skal vara hos sin gammelmormor sålänge. hon får mkt roligare där än på ullared gissar jag på. men innan vi ger oss iväg ska jag hinna med 2 & en halv timmars jobb, puh. det blir till att gå upp innan tuppen för min del. men vad gör man inte för shopping? ;)



vi rensade bland novas försmå kläder igår, självklart skulle hon dra på sig dem, hon matchar ganska bra ;)



sen måste man ta sig en titt i spegeln så att det sitter som det ska haha



sen var det dockans tur att bli påklädd, nova var snäll & lånade ut sina skor till henne



busunge no 1



& sist men inte minst! mitt halsband som kommer
härifrån! lovely

helgen i bilder

jag bjuder på lite bilder från i lördags!
(måste även tacka alla för en mycket lyckad kväll, speciellt födelsegrisen)





matte, me & jennsan!



petrus, my self & fylle matte ;)



jag & jalle



me & my star



födelsegrisen and her new boyfriend

fläskläpp

vi har precis kommit hem ifrån hyllinge, sebbes morfar fyllde år, så vi käkade middag & firade lite. sebbe följde dock inte med för han jobbar, så det var bara jag & prinsessan! nova ligger & sussar hårt i sängen, men en stooooor fläskläpp. stackarn snubblade över en dörrkarm & landade olyckligtvis med munnen i golvet & slog hål på läppen. så nu är den fem gånger så stor typ. min pluttesnutte ♥

annars flyter allt på som vanligt, jag är ju numera en arbetande kvinna. hela veckan blir det jubb, jubb & jubbelijubb. i morgon ska jag dock arbeta tillsammans med en kollega, närmare sagt min kära moder. det ser jag fram emot eftersom att jag tänkte tjata till mig en go fika i stan efter allt slit & släp ;)

min kamera är gone som vanligt. det blir lätt så när man har en liten minitjuv i hemmet (syftar på min dotter). hon kan ha lagt den var som helst, jag ska vara glad att hon inte gömt den i toalettstolen iaf, där kan man hitta allt möjligt när nova varit i farten, men den dyker väll upp snart får jag hoppas. så det blir lite tomt med pictures under tiden kameran är på vift. nu ska jag skala mig en clementine, lägga fötterna på border & njuuuuta av en tyst kväll. peys! 

i'm skared

jag ångrar det där jag skrev ang. att det var skönt att vara uppe själv. köksgolvet knarrar & har sig fast att ingen befunnit sig där på snart två timmar. vad jag vet iaf ;o nu kryper jag & min darrande kropp till kojs. godnatt :)

godnatt

hur i helvete kan man mörda sin bästa kompis? & sedan dumpa honom i en gödselhög? inte nog med det, flera andra människor stod bara där & såg på när han blev nerslagen & dränkt i en trädgårdsdamm. jag kan inte första hur man är funtad i huvudet när man gör något sådant? & vet ni vad fängesestraffet för mördaren blev? sju jävla ynka år. herregud, vilken värld vi lever i. som ni märker såg jag på efterlyst precis, varje onsdag sitter jag bänkad klockan 9 framför trean & lika rädd för att gå ut blir jag varje gång jag tittar. men alltså jag kan inte smälta det, hur fan tänker vissa människor???

sebbe stack till jobb för en timme sedan & nu sitter jag all alone som vanligt. det gör faktiskt ingenting för jag ska lägga mig snart hade jag tänk. worket kallar i morgon! klockan sex skall denne dam stiga upp ur sin sköna bädd. & sen blir det jubb till tolv ungefär. sen lär jag väll vara döende resten utav dagen. (det var längesedan jag rörde på fettet i mer än 4 h).



här har ni en mycket läcker bild på mig, tror jag gick i nian. charmigt

tell me more

en sak bara innan jag kilar, ni som läser, kan ni inte berätta lite om vilka ni är? hade varit roligt att se :) come on nu & var inte blyga ;)



frukost i stan

godermorgon sweetisar! idag är jag pigg & ovanligt utvilad. sitter i soffan med en latte a la malin special, skit najs! idag kände det bra att lämna prinsessan på dagis. för första gången sedan hon börjat där gick lämningen helst smärtfritt. inte en ända tår fälldes :) annars är det vrålskrik som gäller. så idag gjorde det ingenting att min booty höll på att frysas till is på hemvägen, för jag var lika glad för det.

nu ska jag ner till stan en sväng & äta frukost med jennsan!

tjing tjong

nighy nighty

godnatt ♥

ett nytt ord

nova sover & sebbe jobbar. det är helt tyst i lägenheten, ni som känner mig vet hur mesig jag är när det kommer till mörker & att vara ensam. jag funderar stark på att krypa ner i sängen & sova tills det blir ljust i morgon. det hade varit mycker mysigare än att sitta här & darra som ett litet löv på en pinne.

jag har precis tjuvstartat lite på julmusten, det är nog en av de godaste drickorna jag vet. det är till & med mysigt & dricka det, för det blir lite sådär julfeeling över del hela. tänk att det snart är jul, man hinner inte ens längta innan det är förbi. idag på city gross fick nova syn på en jättestor tomte. jag trodde nova skulle skita i brallan eftersom att hon är rädd för allt, men icke. hon sprang fram & skrek titta & började göra sina "oooooohh" ljud. denna julen blir ännu mysigare än den förra, nu förstår nova lite mer av vad tome & presenter & allt annat sånt är, så det ska bli kul.

mitt gryn har blivit superduktig på att prata, hela tiden härmar hon det man säger. men idag sa hon något utan att vi ens nämnt ordet. vi träffade nämligen novas farmor inne på citan idag & när hon skulle gå & handla sitt & vi vårt så vinkade nova & ropade HEEEJDÅ! fast det blev ju lite mer på novas språk " häääjåå". så nu kan vi lägga till ytterligare ett ord på novas kan-säga-lista. jag är så stolt så!

nu ska jag borsta bissarna & mysa ner mig brevid min fina dotter





världens underbaraste nova!

när nova kom till världen förändrades självklart mycket, men det som jag tror förändrats mest är nog jag själv. det är ju klart att man mognat & allt det där. men numera har man en helt annan syn på saker & ting. numera handlar allt inte bara om mig själv, utan nu har jag ett barn att uppfostra & ta ansvar för. förr lämnade tillbringade jag alltid helgerna på något uteställe i stan, sov hos kompisar & allt som man gör när allt bara kretsar runt en själv. nu rör det mig inte i ryggen längre, jag tillbringar hellre min tid tillsammans med nova, det får jag ut mycket mer av. det jag försöker komma fram till är att jag älskar att ha nova. jag älskar att vara mamma! tiden går så fort, det gäller att ta vara på varenda sekund. tänk att nova hunnit bli 16 månader. fast på ett sätt känns det som att vi alltid haft henne! mitt lilla gryn ♥


Nova Nellie Plume Persson
mamma älskar dig hjärtat




mera jobb

som vanligt är nova på dagis & leker. jag däremot sitter hemma på min gump & segar. sebbe ligger & sover eftersom att han jobbat natt. jag funderar på att gå & lägga min en timme trots att jag sovit 11 (!) timmar inatt. är sjukt trött & har ändå inte ett skit att göra, så det är kanske lika bra & lägga sig? senare kommer mamma, hon ska visa mig ännu mera arbetsuppgifter. eller fan, hon är här om en timme kanske, där rök mina sov planer!


ny frippa

första dagen på jobb avklarad! visserligen vart det bara två timmar, men lite sliten blev jag faktiskt. det var ganska skönt att gå i min egen takt med musik i öronen & städa. det gick skit bra när jag var helt själv på stället, men sen när de som jobbar där började välla in blev jag skit nervös & skynda mig allt vad jag kunde haha. funderar på att börja en halvtimme tidigare i morgon så att jag hinner därifrån innan någon kommit. hahaha fan vad mesig jag är?

helgen har i allfall varit hur bra som helst, mycket shopping & det gillar vi. i lördags var jag med min lilla familj på väla. vi handlade ett akvarium haha. så snart flyttar det alltså in fina fishes här hemma. även povisen fick sig lite nya kläder, men det blev inte mkt mer shopping när sebbe var med eftersom att väla är det värsta han vet. men igår lurade jag däremot ut mamma till väla. vi skulle bara åka & handla skor efter att hon visat vad jag skulle göra på jobbet. men det blidde lite mer än bara ett par skor & det gillar vi. jag kom alltså hem med två par skor, benvärmare, tre tröjor, leggins & bralls till povisen. hel nöjd!

jag har även hunnit med en sväng på ikea i helgen där vi skaffade oss ett skoskåp & speglar. speglarna sitter på väggen i hallen, skit najs! numera kan man alltså se hela sig själv precis innan man ska gå ut haha. herregud, jag höll på att glömma, jag har även gått & skaffat min en ny frilla! alla slitna strå är numera gone with the wind & håret känns väldigt fresh. så nu tänkte jag gå & beundra mig själv i spegeln, hej svej!



min dotter är absolut vackrast på jorden!