new year

godkvällis ;D sebbe tvingade med mig ut i hans studio. så här sitter jag, trött och jävlig.
i morgon bitti blir det danmark en sväng, kanske. får se vädret och sånt, och orken ;d men efter det i allafall hemmåt (till sebbes place) göra middag och mysa. så ser vår nyårsafton ut, mat och mys med nova.
känns allra bäst så, visst det hade varit roligt att vara ute med alla andra och fira det nya året, men att inte göra det tillsammans med nova hade fått mig att ööööööööh. klart vi ska vara med henne när det slår om till nytt år!
min finaste älskling ♥

vad jag ska ha på mig vet jag ännu inte, vill helst inte ha jogging fast att vi bara ska vara här. inte så perfa på nyår, haha. aja får se hur det slutar. nova har däremot redan bestämt sig för vad hon ska ha på sig, eller ja, hon har nog inte så mycket att säga till om, hihi (:

idag har det varit slappt hela dagen, fast jag fick ett ryck och städade hela mitt rum, damsög också till och med WOOOW. fick passa på när jag var nova ledig. mamma och emma var liksåååm ute och gick med henne.

men nej, nu ska jag dejta kudden. får antagligen gå och lägga mig själv eftersom att sebbe kommer sitta uppe hela natten. men sån är icke jag, får jag inte min sömn blir jag knäpp. och när jag vet att novis vaknar vid åtta - nio så blir det ännu mer panik, då börjar jag räkna hur många timmar det är kvar. aja, godnatt allesammans! :)

cutie

image166

image167

i love you cutie <3

godnatt!

jag vet .. jag är cp kass på att uppdatera. men hur kul är det på en skala när det inte händer något här? ;d
jag ska bättra mig (igen) för nu har jag faktiskt köpt mig en ny computer, yäj!
och vet ni vad? internet fungerar prima nu. det har typ inte fungerat på två dagar. men idag så fixade jag det, teknisk som jag är! :D

vafan, jag kan inte ens sätta ner mina fötter på golvet utan att det ska tjuta och blinka från alla håll och kanter.
novas leksaker ligger över hela golvet. liksom yes att jag får plats med allt på mina 15 kvadrat,
jul och så har väl varit okej, julstämningen fanns dock aldrig där. men blir kanske så när man börjar bli gammal ;) haha.

nova har blivit bigger, hon kan mycket nu. idag lärde hon sig att räcka tunga, sååå sött. har fotat det, lägger in bilder sen. så det var i pricip hennes sysselsättning hela kvällen haha. hon äter dubbla portioner med gröt nu, den lilla portionen räcker inte långt för min girl haha. sen har hon börjar rulla runt också, hela hela tiden. nu ligger hon knappast kvar på samma plats om man lägger ner henne.

nu ska jag lägga mig brevid henne och sussa.
nattinatt!

baby!

120931-165120931-164120931-163120931-162

ser ni som snutte växer? ;)

usb

godkväll :D

sebbis målar för fullt bakom mig och jag sitter här och nördar. julklappen till mamma och pappa fixades idag, nu har jag ingen alls kvar. kanske bara lite små saker! och en som jag måste hämta ut på posten ;)
annars är det bara att ladda upp inför julafton! fast det känns rätt konstigt att säga så, jag har inte en ändå julfeeling. sad but true :( fast emma ringde innan idag och berättade att alla julklappar från norge har kommit, wei! det är alltid lika roligt att gemföra vem som har fått flest paket, hårda eller mjuka haha.
det första emma sa var, du ska se novas hög, haha! thank's mina kära norskar, tråkigt att vi inte firar jul med er.
det var riktigt mys förra året när mormor och morfar var nere och firade med oss <3

alltså jag har inte kommit på en ända sak att önska mig av mina päron i år, sjukt.
men bara för att säga något så har jag sagt knästrumpor haha. kul jul?
och av sebbe har jag önskat mig en sjukt fin tröja, men hans orkar inte ens se den. kul?
han säger att om jag visar honom den, så kommer jag ju veta vad jag ska få, och det är inte roligt tycker han ..
schysst, istället får jag väl något som kommer ligga längst in i garderoben, haha nej skämt och sida. det är tanken som räknas ;)

vet ni en sak mina kära damer och herrar? idag köpte jag ett usb minne, hahaha. och vet ni varför? jo, för att jag har min novell som ska lämnas in till svenskalärarn på sebbes bärbara, och eftersom att internet inte fungerar på den,  så hade jag varit tvungen att skriva av allting till den vanliga datorn, men smart som man är köpte jag just ett USB MINNE :D wiho. haha! så nu ska jag fixa med den, ska också ta lite bilder på nova från denna datorn som jag inte har på min. i'm so smart!

höres! hejs! ajöss!

julstjärna

vet ni en sak? jag är hemma i ekeby på en lördag, det har nog inte hänt på evigheter. men idag så! :)
jag pallade inte vara hos sebbs längre, han vet verkligen hur han ska göra för att gå mig på nerverna.
så jag kände att jag och novis behövde en tripp hit idag.

i morgon ska jag på kalas, och efter det ska jag titta på emmas julshow. hon ska sjunga en låt själv, och hon är såååå nervös, haha! kanske jag skippar kalaset för novas skull, för hon kommer antagligen bli grinig när hon först är där i några timmar, och sen direkt efter på julshow i en timme. äh får se. vill ändå visa upp min lilla snäcka för släkten! och samtidigt hoppas på att de frågar vad jag önskar mig i julklapp så jag kan rabbla upp mina önskningar ;) haha. det gäller att tänka smart!

denna veckan ska jag fixa med alla julklappar så att det blir hundra procent klart! orkar inte vara ute i sista sekunden med allt bara för att jag vet vad jag ska ha, för antagligen kommer det inte finnas osv om jag väntar för länge.

asså min kära vän petra tänker inte på att jag och novis vill komma och hälsa på henne idag, jag ringer och ringer men inget svar hos henne inte. jag har inte pallat ringa henne på mobilen, kan inte hennes nr. utantill, och mobilen ligger låååångt bort för mig.

julstjärnan har äntligen kommit upp i mitt fönster, nova älskade den! jag la henne i min säng när jag skulle sätta upp den, och när jag tänt den höll hon på att vrida av hela huet bara för att få se den! haha, sötnos!
idag har hon varit så duktig så, tro det eller ej, men hon vaknade klockan elva! måttligt skönt att få sova ut :D
kan ni tänka er att hon snart är 6 månader? på lillajulafton ♥ .. det känns absolut inte som om jag haft henne hos mig i sex måndaer! helt sjukt vad tiden går snabbt. men som de säger, tiden går snabbt när man har roligt ;)
och vet ni vad det absolut bästa är? nova blir bara goare och goare för varje dag som går, imorse vaknade jag av att hon låg och strök mig på armen. inte för att hon vet att hon gör det, men det är ändå mysigt :D hihi.

nu ska jag och min kära syster göra pannacotta, har fixat receptet från sebbes mamma liksom!
HARE GÖDDELÖTTANS!

image161

(här en bild som hannah tog på mit hjärta) ♥


tomtenova

TJABBELO!
no school today ente, mycket skönt. så istället har det blivit en mysdag med nova, och lite fotografering.
vi var hemma hos hannah som tog mycket söta bilder på min bebis. ska nog använda ett som julkort och skicka iväg. fast jag och julkort? skrev nog bara det för att det skulle låta bra haha. jag kommer aldrig bli färdig med något sånt, men jag ska försöka i allafall! :)

i morgon blire skola för mig i allafall, micket segt. orkar ente gå upp tidigt asså! mitt hjärta har ju vant mig vid att ha sovmorgon, idag vaknade hon tjugo över tio! snacka om skönt! haha det låter lite roligt när jag skryter om en sovmorgon till halv elva, så lät det inte för ett år sedan, då var halv elva tidigt för mig haha. tänk vad allt förändrats!

det blidde ingen sväng in om väla idag när mamma hämtade mig, utan istället in om familia. fick i allafall köpt en super söt tomtedräkt till nova. hon invigde den redan idag på några kort! hihi.

nu ska jag plingelinga till petra! hörs <3

long time ago

oj oj oj .. det var längesen jag skrev ett inlägg här. men orka? jag har inte haft något att skriva om inte heller haft lust att skriva. men nu ska jag nog försöka få ihop ett inlägg.

julklapparna är snart färdiga, tro det eller ej men i år har allt gått så otroligt lätt! emmas är klar, mamma och pappas också, mormor och morfars också, även farmor och farfars och en liten gudmor present till petra är klar. så gottigt. jag har köpt lite sånna små saker till sebbis, men något ordentligt får det också bli. men vad?
och vi har heller inte bestämt vad vi ska köpa till mitt lilla hjärta. kanske en sån liten bebis pulka så att vi kan dra henne när det är snö ute. men ofta det komer snöa här? eller bara någon leksak, hon förstår ju ingenting av julen nu ändå, så något märkvärdigt är inte lönt att köpa. någon som har ett bra tips kanske? :)

i morgon ska jag träffa hannah, fast innan dess ska jag och mamma en snabb sväng till väla och handla det sista till våra kära norge bor. måste handla en tomtedräkt till nova också, så jävla söt är den. och ännu sötare kommer den bli när nova hoppar i den ♥
måste också handla en ram på bolagret, skit fin är den!

hittade precis en gammal sångbok från typ nittonhundra frös, man kan knappt bläddra i den, för då rasar den samman, haha. inte för jag tror nova kommer gilla den sen för där var typ bara gammel sånger.

förresten, förra veckan var vi hos bvc, mätning och vägning på g. nu väger novis 7 kilo, och är 61 cm lång.
hon är knappast liten längre, armen krampar när man bär på henne haha. hon fick också sin andra vaccintation.
hon var super duktig. hon skrek bara när bvc tanten, eller ja, madde, tryckte in sprutan i låret. men sen hade madde en leksak som nova älskade. så hon fick leka lite med den efter, och då blidde hon gladis igen!

nu ska jag krypa ner i sängen, eller ja, först måste jag övertala sebbs att lefta från sitt förråd, för jag vågar inte somna själv på hans rum efter att han gubben stod och glodde in.

ha det göttelöttans!

image156

nova och nallen (;

image157

hjertat <3333

image158

nova med sin mormor (;

image159

nova och mosterposter ;P