bvc

igår kväll somnade jag på soffan. klockan 01.15 vaknade jag av att nova satt på mig & skrattade. stackarn har vaknat i sovrummet & märkt att ingen var där. så hon har trippat ut & hittat mig sovandes på soffan haha. jag förstod ingenting när hon väckte mig. men vi släckte ner, stängde tvn & la oss igen. efter 40 minuter somnade nova.

nu sover hon middag & jag ska alldeles strax väcka henne. vid fyra ska vi till bvc igen. det gick inte så bra sist vi var där ju, nova störtgrät hela tiden. så jag hoppas det går mycket bättre idag!



 

dagis

jag lämnade precis skruttan på dagis. det är värkligen härligt att bo så nära, det tar mig max tre minuter & cykla med nova. & säkerligen runt en minut när jag cyklar själv. underbart! när vi cyklar brukar vi inte sticka för än fem i nio & då är jag hemma till fem över igen, snacka om skönt. det var tur att jag inte tackade nej till platsen hon har nu, för i samma veva fick hon en plats på ett dagis ca: 10-15 minuter härifrån (om man går) .. det är nära till det andra också & min lillasyster gick där ett tag när hon var liten innan vi flyttade ifrån helsingborg. så jag velade lite fram & tillbaka mellan platserna, men tacka gud för att jag tog den här vid oss. nova stormtrivs! imorse när vi var påväg skrek hon "JAAAAAA" när hon såg sitt dagis. lilla skrutten

snart ska jag bege mig mot väla, de öppnar ju inte för än tio så jag hinner snygga till mig lite också.

tjing tjong

suck ...

att jag aldrig lär mig tvätta oftare ... yey


mysar helg

nova & sebbe är iväg & handlar lite mat. tanken är att det blir lövbiff & ris till food idag, nam nam. när de är tillbaka har vi tvätt tid. trodde jag skulle slippa den jävla tvättstugan forever, men icke. vår nya tvättmaskin står fortfarande i förrådet. jag längtar verkligen till de kommer & kopplar in skitet. it sucks att springa ner - över hela gården - bakom alla lägenheter & in i källaren 7758 ggr varje gång det är tvättime.

det har varit en mycket lugn helg, i fredags sov min syster här, igår var vi hos svärförälrarna & kränge & idag har vi varit soffpotatisar. det är skönt att det finns så lugna helger ibland. nästa helg blir det inte lika lugnt, får då är det jennies tur att fylla 20! jag får massera hjärnan lite så att vi tillsammans kan komma fram till någon vettig födelsedags present. jennie gav mig massor av fint förra helgen ju ♥

nu ska jag plocka upp allt lego & alla böcker som ligger utspritt överallt, ha en bra söndag! (:



lite sol & värme hade inte suttit helt fel!

mitt nya jag

jag har gått och blivit en riktigt flitig människa, vi får se hur länge detta håller i sig, men det är ju bara att buga & bocka för all min energi som helt plötsligt blommat upp. eftersom att jag inte är en arbetande människa för tillfället går jag bara hemma & strosar de timmarna nova är på dagis, 9-12. men inte nu längre. nu är det fullfart här hemma! idag har jag hunnit med följande; tvättat fönster, sorterat novas byrå - ut med gammalt & in med massa nytt, diskat, plockat undan & även vilat liiiiite hehe!

igår skickade jag in massor med bilder på framkallning. vi var på väla för ett tag sedan & hade tänkt framkalla 1200 bilder ungefär. det hade kostat oss 2900 kr, jag fick hjärtat i halsen när jag såg det & sprang ut därifrån illa kvickt. men nu fick jag tummarna ur röven & fixade det på nätet istället. sammanlagt 831 kr för alla bilder + frakt blev det. sjukt mycket billigare alltså! jag har fortfarande en hel del bilder jag vill framkalla men de får vänta lite, man kan inte få allt på en gång ..

när sebbe slutar är en tripp på väla planerad, jag är ute efter en bh & en klocka. jag önskade mig en klocka i 20 års present av sebbe, för att vara på den säkra sidan ska jag välja ut den själv ;) ni vet ju hur killar & presenter är.

på med jacka & vantar, nu ska jag cykla & hämta min prinsessa!


TUSEN TACK ALLA!!

jag måste tacka alla som gjorde min 20 års dag superbra! tusen tusen tack för alla presenter & den roliga kvällen.
jag är evigt tacksam för alla fina vänner jag har ♥

& tack till dig tante för dikten ;)

det sorgliga är att jag helt & hållet glömde att fota, så jag har inte en bild från kvällen. men har jag tur så har väll ngn annan?

från badet

sitter i badet & relaxar med ansiktsmask & hårinpackning. nova sover middag så det gäller att passa på att mysa till det när man kan! för tillfället vill jag mest upp eftersom att vattnet är kokhet, men jag ska tvinga mig lite till. vanligtvis brukar jag dö av tristhet i badet, men inte idag. jag har kommit på en genial idé. jag har nämligen satt laptopen på en kökstol brevid badkaret. jävligt klokt! nu kan jag roa mig med musik & allt samtidigt som jag njuter av ett bad. i'm smart!

idag ska vi till bvc med lillan, det ska bli superkul eftersom att det var en evighet sist. man går ju inte lika ofta när de börjar bli stora. hon ska mätas, vägas & vaccineras. man skulle även fylla i papper på vad hon kan/hur hon är som person osv i förväg. så de får vi inte glömma!

annars rullar allt på som vanligt här, ända skillnaden är väll att nova börjat på dagis igen efter all julledighet! jag trodde det skulle bli lite jobbigt för henne i början (hon var borta i en månad) & de  små glömmer ju så snabbt. men icke, nova har nästan inte tid att ta av sig kläderna innan hon rusar in på sin avdelning. så det känns bra att hon trivs så pass!

nu ska jag skölja av allt klet jag smetat på mig & stiga upp. jag ska försöka få upp nova efter bara en timmes eftermiddags sömn, vanligtvis sover hon 1,5/2 h. men hon är svår att lägga på kvällen, så vi ska försöka dra ner på det!

tjing!

(bara tre dagar kvar tills tjugo, wihoo)

grattis daddycool

i morgon, eller faktiskt idag fyller min gamle far år!
så vi slänger iväg ett stort grattis till honom ♥



nova & hennes mojjmo :)

julmust & soffan

nu har jag nog löst mitt klädproblem tills jag fyller år, tror jag iaf. det är bra att jag är ute i god tid haha! men jag lär säkerligen ändra min tjugosex gånger innan nästa fredag. jag känner mig själv (jävla tur det!)

nova ligger & sussar gott sedan 3 h tillbaka. alltså har jag suttit på samma fläck & klunkad julmust väldigt lääänge. okey, ngra små undandag .. jag har som så många andra ett nyårslöfte som handlar om vikt & bla bla bla. mitt löfte är att undvika allt onyttigt skit (julmust är ett jäkla bra exempel) på vardagarna. det har nog varit mitt löfte sedan jag fick nys om det här med nyårslöfte & ni ser ju hur bra det gått hitttills! hahaha

det är så roligt att följa novas utveckling, hon har hunnit bli 1 ½ år nu & hon lär sig nya saker för var dag som går. idag har hon sagt massor med nya ord & det är sjukt hur mycket hon förstår nu. det gäller verkligen att ta vara på tiden, den bara rinner iväg. förtillfället är hon inne i en bokperiod, hon kan sitta & läsa böcker hur länge som helst. speciellt böcker där de nämner mammor & pappor. då sitter hon & pekar & pratar i evigheter. idag hittade vi en bok som handlade om nalle & hans morfar. efter att vi läst den gick hon & pratade om "mojjmo" hela dagen. (hon har ännu inte lärt sig skilja på mormor & morfar. hon säger mojjmo till båda). duplo lego tillhör också favoriterna, hon går runder är bär på sitt lego hela dagarna. roligast av allt är att lägga allt lego i legobacken & sen hälla ut allt på golvet igen & igen & igen & igen. ja, jag tror ni försått vart jag vill komma va? haha. hon är det bästa som finns <3









godmorgon

goodmorning!

idag vaknade nova innan nio, det har hon inte gjort på läänge. åtminstonde inte på "jullovet". men det är skönt att komma upp i tid för en gångs skull. snart ska vi bege oss ut & leka i snön. man får ju passa på innan det lilla lagret på marken hinner försvinna.

idag tror jag att vår gran ska plockas ner. allt med jul & nyår är ju över.
hahahaha bara för att jag skrev så, kom nova med en julkula i handen & visade mig.

nu ska vi läsa böcker tillsammans!

hörs sen, tjing!



(en gammal bild på prinsessan)

6 januari

nova sover middag efter en hel förmiddag med lek & bus. sebbe sover också eftersom att jobbar natten denna veckan. så nu är det bara jag som är pigg & vaken. jag sitter med en stor kopp kaffe & tittar runt lite på nätet. är sugen på något snyggt till min 20 års dag. men vet inte om jag hinner få hem något tills dess ... annars är det bara till att ge sig ut på stan i jakt på det perfeeeeeekta.

när pluttarna vaknar ska vi baka kanelsnäckor. vi ska fira mig & daddycool i helgen med släkten & jag har lovat mamma att hjälpa till lite. så nu ska det bakas! en kladdekaka ska det också bli men den bakar jag på fredag.

jag & nova gjorde trolldeg innan idag, så vi har suttit länge & kladdat. jag försökte på nytt att få novas handavtryck (förra gången störtvägrade hon) men nu så tror jag det blev riktigt bra, sakerna står i ugnen för tillfället.

11 dagar kvar sen är tonåren slut ;) haha





myskväll

god kväll!

min syster är på besök & ska sova här inatt. sebastian jobbar natten & vi tycker det är tråkigt att vara ensamma ikväll. för tillfället ligger emma & göttar sig i badet. hon är sessan tog ett långt bad, men nova tröttnade & ville upp.

vi varit ute & ränt runder som vanligt. idag hade vi en tvättmaskin i sikte & så blev det. äntligen ska jag slippa springa i den jävla tvättstugan. nu är det bara att tvätta precis när jag vill. mm jävligt najs!

annars är det bara mysekväll på g här. så fort emma kommer upp ur badet är det varm choklad som gäller.
have it!

(minneskortet vill inte reagera när jag stoppar in det i datorn, så bilder får ni se så fort det fungerar igen)

my angel




our day

godkväll ni som inte är ute & röjer!

jennie kom förbi en liten runda idag, även min lillasyster tittade in. dock inte för att hon saknade mig utan för att hon ville låna min laptop. hennes dator är paj & snäll som jag är så ställer jag upp & lånar ut mina saker. vad som däremot var mindre snällt var att jag glömt att lägga ner strömkabeln till datorn i väskan. så hon fick hem en urladdad data utan strömkabel. gissa hur lycklig min syster är nu? hon är 11 & det ända som kretsar i hennes hjärna är msn & allt annat sånt. nu lär världen antagligen gå under för hennes del, hehe.

iallfall, efter x antal koppar vandrade jennie hemåt igen. jag & min dotter drog fram fingerfärgerna & lät fantasin styra. jag ångrade mig ganska snabbt eftersom att min 1 ½ åring inte är speciellt pedantisk av sig. köksgolvet ändrade snabbt färg & det var bara att hiva oss båda i ett lååångt bad. efter badet slukade vi i oss nudlar & köttfärssås (andra middagen för dagen).

efter några timmars lek kom sebbe hem från jobb & tog över vilddjuret. 

nu blire filmtajm för mig & seb. nighty



såhär söt var nova när hon målade



måla måla måååla



såhär ren & fin blev hon efter badet