kurragömma i köket

idag blev det lasagne till middag, jag har aldrig gjort det förut eftersom att det är de värsta sebbe vet men eftersom att han inte diskade innan han stack till jobb som han lovat, tänkte jag att lasagne blir ett perfekt straff! den blev faktiskt väldigt god om jag får säga det själv, men det bryr nog inte han sig om.

jag försöker få tag på jennie eftersom att jag & nova tänkte gå en liten kvällspromenad. men den kvinnan verkar inte veta vad svara i telefon, eller överhuvudtaget ha mobilen igång betyder, så vi får ta det en annan gång. lite tråkigt & vandra själva tycker vi! så ser du detta nu majsan, RING OSS innan det blir läggis daxis för novis!


nova lekte kurragömma, undra vart hon gömt sig?



andra gången gömde hon sig här, lite klurigare ställe?



såhär glad blev hon varenda gång jag drog bort handduken


...

nova är inne i en riktig kan själv period, jag får inte hjälpa henne med ngnting alls. det tar därför dubbelt så lång tid på morgonen när det är dags för dagis osv. det är ganska charmigt när de börjar så & speciellt när novis säger " påva kan" :)




  


...

nu är nova i full gång igen efter att hon sovit middag. för tillfället sitter hon & tittar på emil i lönneberga med en glass i handen. jag är så trött att jag tror ögonen ska trilla ur skallen. jag försöker inbilla mig själv att jag är frisk, men jag märker verkligen att kroppen säger ifrån. men jag mår tusen gånger bättre idag än vad jag gjorde igår. så i morgon är jag kanske tillbaka i skolan igen. men idag får det bli innelek med povis, för jag har verkligen inte ork till springa omkring efter nova utomhus. lite synd med tankte på hur svårt det är att försöka underhålla henne inne en hel dag.

i'm a mess and it starts to show


nova älskar att slänga ner ALLA sängkläder på golvet för att sedan hoppa på dem.



nova sover middag innan idag



du bara växer & växer hjärtat, mamma älskar dig ♥


...

idag har jag spenderat ngn timme på akuten. som vanligt är det min hals som dragit på sig en sjukdom, men denna gången var det inte halsfluss som de 76588 ggrna. utan troligtvis körtelfeber, not so nice. jag fick en kur med pencillin & om en vecka ska jag till vårdcentralen för ytterligare prover. självklart ska jag bli sjuk när det är helg & unberbart väder, min vanliga tur.

jag har tänkt på en sak, för ngn månad sedan blev jag intervjuad för något skolarbete om unga mammor, de frågade om jag förlorat ngra vänner efter att jag fått nova. då svarade jag nej. men om jag gämför hur min relation var & är till en del vänner så är det nog helt annorlunda nu. jag vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig. det är som om de inte räknar med mig längre eller som om jag bara duger som ngt tidsfördriv när det inte finns något bättre att göra. för så fort alla har ngt & göra är det som alla bara försvunnit, inte ett pip från ngn.


grillmys & plugg

jag har tagit en liten paus från pluggandet & nu sitter jag här med en skål nudlar. nova ska vara på dagis till klockan två idag eftersom att jag tänkte få undan så mkt skolarbete som möjligt. för tillfället pluggar jag lite religion, en uppsatts på 7 sidor om abort. mina ögon höll på att ploppa ur skallen när jag såg hur många sidor det skulle vara på, jag hade fått för mig att den skulle vara på 5, men sen var det visst sju hela sidor. herregud.

imorse var nova riktigt bråkig, hon ville absolut ingenting. frukosten ville hon inte äta upp, tröjan skulle hon absolut inte ha på sig & heller inte jackan. sen tyckte hon det var superroligt & springa iväg från mig. hoppas hon är på bättre humör när hon kommer hem igen. min lilla loppa.

igårkväll när nova & sebbis hade somnat åkte jag, jennie & petra ut & grillade. först hade vi tänkt sitta nere i jordbodalen men där var det upptaget, så vi bänkade oss på gröningen med en brasa & en termos med kaffe. supermysigt!

idag är inte vädret på topp så det får bli en lekainnedag idag istället! tjing

  

godmorgon

nu är nova lämnad på dagis & jag tänkte sätta mig & göra min engelska. idag har jag lektion kl. 13 - ?. det skulle behövas ett städryck här hemma också, men tyvärr går skolarbetet före. det är ganska skönt att kunna skylla på det hehe. hörs sen dudes



från frukosten imorse!

moster är bäst

novas idol är verkligen min lillasyster, det tjatas om emma varenda dag här hemma. ser nova ngn bild på henne blir hon alldeles sprallig, pekar & ropar EEEMMMMMMAA! jag brukar fråga nova vem som är bäst & självklart vill jag höra ett klart & tydligt MAMMA ÄR BÄST hehe.

& idag lät det ungefär såhär:

jag; nova vem är bäst idag?
nova; emma
jag; nova vem är bäst? (jag upprepar frågan igen ifall att hon missupfattade eftersom att jag inte ville höra det svaret)
nova; EMMMAAA!!
jag; är inte mamma bäst då?
nova; EMMMMMAAAA!!!
jag; säg mamma är bäst
nova; EMMMMMMAA BÄÄST!!

& sen fortsatte vi så ett tag tills jag insåg att hon inte ändrade sig. mitt lilla troll ♥

sovit på dagis för första gången

då var min första riktiga skoldag avklarad, eller ja iofs. har bara haft engelska hela dagen så det har varit väldigt mycket sitta på röven & läsa. men tiden gick fort i allfall. satt ute & trada lite med matte & sanela på lunchen också. slutade en timme tidigare än vad som stod på schemat & det är aldrig helt fel. 

idag har nova sovit middag på dagis för första gången, jag var lite osäker på hur det skulle gå med tanke på att nova inte är den som somnar av sig själv. fröknarna berättade att det tagit lite tid innan hon somnade & att hon absolut inte ville sova i ngn av deras vagnar utan hon skulle tvunget ha sin egen vagn. men sen hade hon sovit som en stock ute i sin egen vagn. så det var skönt att höra! när jag kom & hämtade henne runt halv fyra sprang hon runt i sandlådan helnöjd.

nu ska vi in & leka på novas rum, tjing! 




(gammal bild)

godmorgon

godmorgon! jag sitter & kämpar med att få i mig en macka. jag är inte van att äta frukost bara ngra minuter efter att jag vaknat. jag brukar lämna nova på dagis & sen äta.  jag har bråttom nu, om sju minuter ska jag ta bussen tänkte jag. börjar inte för än nio, men det är lika bra att vara i tid eftersom att jag inte vet var klassrum osv är.

hörs senare idag

tidig morgon

idag var jag uppe först av alla, till & med novis sov som en stock. jag ska bara hälla i mig kaffet & rota lite i garderoben, sen måste jag pysa. nova börjar klockan nio, så dem har lite tid kvar här hemma.

tillbaka

trodde ni kanske att jag dött? det var ngn vecka sedan jag rörde bloggen sist. men nuså ska jag försöka skärpa mig!
vi har haft en riktigt mysig dag, vi började det hela på väla, nova behövde lite nödvändigheter såsom skor, jacka, mössa osv. tråkigt nog kom vi bara hem med ett par skor åt henne. jag är så trött på allt rosa gulligull åt tjejer som finns. så vi får leta vidare efter vårjacka. efter väla körde vi hem för att äta & hämta bröd. sen matade vi ankorna i jordbodalen. nova har blivit en riktig tuffing. första gången vi var där ville nova bara bli buren. men nu är det helt annat. nova springer efter ankorna med bröd i handen för att mata dem & ankorna springer för sina liv.

det är helt underbart när våren äntligen är på g. alla springer runt med ett stort leende på läpparna & försöker ta vara på varenda solstråle. i morgon ska jag & prinsessan mysa med jennie. så vi får hoppas det blir lika fint väder som idag!
& på tal om i morgon. det är min första skoldag då! tro det eller ej, men det ska faktiskt bli kul.