myslördag

nu är jag mätt & belåten. gårdagens middag fick det bli till lunch, köttfärsfyllda paprikor med pasta yummi. jag har försökt & väcka sömntutorna här hemma, men de verkade inte pigga på att stiga upp. så nu ska jag passa på att rota fram något i garderoben som jag kan ha på mig ikväll.


utgång

ikväll är en utgång planerad, dock inte kläderna (som vanligt). det ska faktiskt bli roligt att komma ut en sväng och skaka lite bompa. men först blir det melodifestivalen, det kan jag ju inte missa. ikväll är det dessutom två st från helsingborg! sebbe hade som sagt pokerkväll igår & har inte gått upp ur sängen ännu. han tar sina sovmorgnar lite hur han vill, är han trött går han inte upp. men då vet jag att jag har en låååång sovmorgon i morgon. fast så blir det förståss inte, undra när jag fick sovmorgon till längre än halv tio sist?

novis & jag tog precis ett bad tillsammans, jag hade mest huvudet under vattnet & bubblade för det tyckte nova var skoj. nu sover pluttan middag & jag tänkte få i mig lite lunch. tjing tjong


heiress







paris hiltons heiress är den godaste
doften på väääldigt länge, jag fick min
av
den här tösabiten ♥ spring & köp så
luktar vi alla gottigt!

pulkatime


let's dance slutade precis & nu rullar jag tummar. det är fredag, nova sover & sebbe har pokerkväll med grabbarna här hemma. jag försöker hålla mig så långt undan som möjligt (blir svårt i en 2:a) eftersom att jag avskyr allt som har med poker att göra. idag har vi varit ute länge i snön, det gäller att passa på när den väl ligger kvar. jag hade nästan glömt hur kul det var med snö & pulka. här där vi bor är det ganska perfekt för pulka åkning, det finns massor av backar wihoo. gissa vad vi ska göra i morgon när vi vaknar? PULKA TIME, längtar redan hehe. undra om det var för min & sebbes skull eller för novas som vi köpte pulka? hehehe

nu ska jag surpla i mig resten av colan & checka in tvutbudet. adjöss







förändringar

igår gick jag tillbaka till blondie. efter att jag tagit av mina extensions hade jag tänk låta håret vila en stund. visst fick det vila - 1 ½ dag. petrus var snäll & ägnade hela kvällen åt att pilla upp hårslingor ur slinghättan. resultatet blev perfa, tusen tack! vi gjorde även en ändring här hemma igår. jag fick för mig att jag ville möblera om i vårt sovrum, jag har aldrig blivit riktigt nöjd med hur det ser ut där inne. men mitt i allt fick sebbe den geniala idén att byta rum med lilla prinsessan. för vad ska vi med ett stort rum till & nova ett litet? sagt & gjort, nu har vi tryckt in vår säng i novas gamla & alla povisens saker i vårt förra. nu ser det mer ut som ett krig här hemma, men det blir säkert fint när allt är 100%.

nu ska jag trycka i mig något gottigt & sen bege mig till dagis.


tvättemalin

det ända jag gör om dagarna är & tvätta. vår nya fina maskin är super! tänk att man kan bli så glad av att ha en tvättmaskin. för 5 år sedan skulle jag aldrig kunna gissa att jag, vid 20 års ålder skulle älska & tvätta dag ut & dag in haha! nej men skämt & sido ..

sebbe stack nyss på utbildning & nova sover middag. när hon vaknar ska jag rota fram den största glassen i frysen åt nova. jag är nämligen stolt som en tupp! min lilla prinsessa är så duktig, hon pratar mer & mer för varje dag som går & idag hade hon ropat på "kattaiiina", det är en utav hennes fröknar på dagis. det var inte så längesedan vi gick & pekade på lampan & övade & övade. nu srutar orden ur munnen på henne. hon har också hunnit bekanta sig med pippi långstrump, det är hennes nya hobby - pippi långstrump filmerna & på sida 86 i sångboken finns Här kommer pippi långstrump, det är det allra viktigaste, för fort ska det gå när hon kommer med boken & ropar HEJ PIPPI!

idag kommer mina käraste bästaste vän petrus & hälsar på. kvinnan utnyttjar sitt nya körkort till max & kommer med sin bil & hälsar på titt som tätt. sånt gillas ♥ sist hon rullade in på parkeringen fick jag världens godaste parfym, då jublade jag stort, tusen tusen tack!!!



nova myser med dockan i sin stol




nybadad & invirad i favvo handduken



nova hälsar till dig jennie att du glömt dina vantar här ;)


tvätta tvätta

inatt har jag sovit som en skit, jag hittade inte min kudde. det finns en kudde av alla 7 som jag kan sova med. min är pluffsig & mjuk. de andra är hårda & allmänt osköna & jag kan inte förstå vart min är? nu har jag huvudvärk & väldigt ont i min nacke. vilka problem det finns alltså.

idag ska vi äntligen få vår tvättmaskin inkopplad, ni anar inte som jag längtat efter detta. äntligen ska jag få slippa tvättstugan. så nu får jag passa på att göra plats för alla saker som stod i hörnhyllan, den får vi tyvärr slänga ut eftersom att den icke får plats längre. tjing


från klarhet till klarhet

nu har jag äntligen fått lite klarhet på det här med pluggandet. efter besöket på vägledningshuset är jag ganska säker på hur det kommer se ut en bra tag framöver. om jag har tur börjar jag redan den 23:e feb. då kommer jag att läsa psykologi, matte b & religion a. jag har 500 poäng att plugga upp & jag kan bara läsa upp 200 åt gången. så fram till maj kommer jag plugga flex dvs att man har ngra obligatoriska lektioner i veckan & resten fixar jag hemma. jag var inne på distans ett tag, men då blir man i princip fast med plugget hemma. & då tröttnar jag nog ganska snabbt. så flex kommer passa mig utmärkt. jäg är peppad nu!

annars har jag & sessan tagit det lugnt, vi har tittat på pippi långstrump & busat. mamma har också varit här eftersom att hon passade nova medan jag var på VH. i morgon ska jag & petrus (som klarade uppskrivningen igår, GRATTIS) ha myskväll, vi ska laga något gottigt & sen ligga & jäsa på sofflocket med vars en godisskål på magen, perfa!

godnatt lovers


lekdags

idag har jag & min prinsessa bakat kanelbullar. det blir mycket bak när det är dåligt väder. jag kände inte direkt för att traska till lekan i detta blöta väder. vi har i allfall njutit av några bullar framför unga mödrar & nu är det sista lektimen innan läggdags - nu ska den sista energin ur kroppen så novis sover gott inatt. hörs sen




jag & nova har byggt en koja idag

framtida liv

idag har jag varit på min gamla skola eller gamla & gamla, det är ju bara ett år sedan jag tog studenten. iallfall jag skulle göra en kopia på mina slutbetyg eftersom att jag inte hittar originalet. sagt & gjort, det kostade mig 50 sketna spänn. & jag lovar er, jag saknar det inte ett dugg. samma tråkiga miljö, samma lärare som försöker skoja till det lite, ush nej. i morgon ska jag iaf till vägledeningshuset & reda ut hur mitt liv ska se ut, jag har fortfarande inte bestänt mig för vad jag vill syssla med. det är så svårt, tänk att man kan välja vad man vill, så många möjligheter det finns att arbeta med något roligt. men det svåra är att komma på vad? förskollärare var jag inne på ett tag - men inte nu, eller jag vet inte, kanske. men vad annars? en butik m. skor/kläder, sen vill man gärna tjäna lite stålar när man jobbar & då går förskollärare & jobb i ngn butik fet bort. tänk så många roliga jobb/utbildningar som finns fast man inte vet om. beslutsångest 


tråkig kväll

nova sover för natten & jag tar det väldigt lugnt. det finns ingenting bra på tv ikväll, förutom dokumentären om victoria - my perfect life, men den kommer inte för än 22.40. jag får väll ta itu med disken sålänge, det är alltid lika roligt. hejs




mitt allt



min dotter
- mitt allt

Irene Huss filmer

idag ska jag & min lilla prinsessa baka bullar tillsammans. det var meningen att vi skulle gjort det igår, men när vi vandrade bort till affären var den tom på varor. jag har precis varit iväg & handlat, så när novis vaknar är det baktime.
annars är det som vanligt här hemma, jag är dock ovanligt trött pga att jag att uppe länge & såg på en otroligt bra film. det var någon Irene Huss film (svensk kriminalare). jag har aldrig brytt mig om att se dem eftersom att de verkade urkassa. men där hade jag verkligen fel, de slår ju allt. jag tror de går 22.30 varje dag på någon av kanal +, jag lär sitta bänkad.

 

(nova innan dagis imorse)

sola & bada

sebbe körde till jobbet för en stund sedan, nova är på dagis & röjer. jag är hemma & väntar på samtal från ticket. vi har nämligen bokat resa & de skulle ringa oss för att ge exakta priser osv. från början var det tänkt att jag & nova skulle åka den 20;e jun & sebbe den 27;e. vi skulle alltså vara där två veckor med mamma & co. sebbe en pg a, hans jobb & att han inte ville åka iväg när han fyller 20. men nu har sebbe ändrat sig & åker med första veckan ändå, så nu åker vi alla tre den 20;e jun i två veckor. rörigt haha? det kommer bli sjukt najs & på två veckor firar vi tre födelsedagar. sebbe blir 20 den 20;e (dagen vi åker) mamma 50 den 22;e & nova blir 2 den 23;e :)

nu ska jag ner i tvättstugan & hämta lite tvätt ..